Ez a két tárlat nyerte el idén az Év kiállítása díjat

Az Óbudai Múzeum Ki gombolta volna? Barangolás a gombok világában című kiállítása és a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum 7 év - Petőfi Sándor Emlékkiállítás című tárlata nyerte el az Év Kiállítása 2023 elismerést – adta hírül az MTI.

Részlet a Ki gombolta volna? című tárlatbólForrás: Facebook/Óbudai Múzeum /bolla@bollalaszlo.hu/Bolla Laszlo

A múzeumok feladata, hogy a náluk őrzött, rejtett kincseket élményszerűen mutassák be a látogatóknak - hangsúlyozta Szende László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) múzeumi főosztályvezetője a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Vármúzeumában rendezett keddi díjátadón, hozzátéve: az idei elismerés jelöltjei között a legkülönfélébb intézmények képviseltették magukat.

Bereczki Ibolya, a díjat alapító Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület elnöke elmondta, hogy az idei Év kiállítása díjra rekordszámú nevezés érkezett: 23 kiállítás pályázott az elismerésre. A Pulszky Társaság által 2010-ben alapított elismerés célja, hogy a muzeális intézmények kiállításainak újszerűségét, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képességét, tudományos felkészültségét és kreativitását jutalmazza.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek