Rekord látogatottságot hozott a "Benzingőzös csodaország"

"Benzingőzös csodaország": találóan így invitálja a látogatókat a dörgicsei Kaáli autó-motor múzeum honlapja. Az ország legnagyobb és legváltozatosabb jármű magángyűjteményét idén eddig közel 30 ezer látogató kereste fel, ami önmagában is külön csodának és rekordnak számít. A látogatható magángyűjtemények történetében hazánkban még soha nem fordult elő, hogy egy kiállítás ilyen méretű országos és nemzetközi népszerűségre tegyen szert.

Forrás: Kaáli Autó-Motor Múzeum/Facebook

Professzor Kaáli Géza elmondása szerint sikerüknek több oka is van. Legfontosabbnak tartja a ritka, hibátlan állapotú és üzemképes járművek tematikusan elrendezett kiállítását az erre a célra kialakított épületekben. A szakszerűen megvilágított járművekhez korhű fényképek és tárgyak kapcsolódnak. Mindez olyan nosztalgikus hangulatot teremt a múzeumban, hogy sok látogató elérzékenyül, - tájékoztatott az alapító.

Forrás: Kaáli Autó-Motor Múzeum/Facebook

A múzeum egy kéthektáros, balatoni panorámával rendelkező, manikűrözött birtokon helyezkedik el.

Ingyenes, védett parkolás áll a látogatók rendelkezésére. A kiállítás csak előzetes regisztrációval (kaali.hu) tekinthető meg, csoportos szakértői tárlatvezetés mellett.

Kaáli professzor amikor teheti, személyesen is üdvözli a csoportokat, bemutat egy-két ritkaságot és dedikálja a múzeumi kiadványokat.

Egyáltalán nem véletlen az sem, hogy eddig közel ezer olyan család tett látogatást, akiknek gyermekeik a Kaáli Intézetben fogantak. Ezek megható pillanatok, amelyeket minden esetben közös fotóval is megörökítenek a hálás szülő, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek