Pucér látogatók nézelődhetnek Barcelona híres múzeumában

Egy barcelonai múzeum szombaton nyitotta meg kapuit a nudista látogatók előtt, ahol olyan különleges tárlatvezetéseket is tartanak, amelyek során a látogatók megválhatnak ruhadarabjaiktól – írja a CNN.

A Katalóniai Régészeti Múzeum 90 perces tárlatvezetéseket tart a Katalán Naturizmus Klubbal együttműködve, ahol a látogatók meztelenre vetkőzve tekinthetik meg a Riace bronzjai című kiállítást Luigi Spina fényképeiből. A kiállításon két nagy görög bronzszobor is látható, amelyek meztelen harcosokat ábrázolnak az ie 5. századból, amelyeket 1972-ben fedeztek fel az olaszországi Riace közelében.

A Katalóniai Régészeti Múzeum Barcelonában, ahol a ruháiktól is megsazbadulhatnak a látogatókForrás: Didier Descouens, Wikipedia

„Szerettük volna színesebbé, izgalmasabbá tenni a múzeumlátogatást" – mondta Edgard Mestre tárlatvezető, aki szintén meztelenül tartja a vezetést múzeumban.

Azt akartuk, hogy az emberek, akik eljönnek megnézni a kiállítást, pontosan ugyanúgy érezzék magukat, mint a meztelenül ábrázolt szobrok."

„Ugyanúgy éreztem magam, mintha ruhában lennék, azzal a különbséggel, hogy így jobban megérthetjük, hogy a meztelenség mindig is létezett, és a test nem jelenthet szégyent senkinek" – mondta egy Marta nevű egészségügyi dolgozó, aki már meglátogatta a kiállítást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek