Hamarosan nagyszabású kiállítás ünnepli a Barbie 65. születésnapját

Greta Gerwig rekordokat döntő Barbie filmjének nyári sikere után a világ legismertebb játékfigurája 2024-ben a londoni Design Museumban mutatkozik be, egy nagyszabású kiállítás keretében.

A múzeum a Mattel játékgyárral történő együttműködés keretében kapott hozzáférést a Kaliforniában található Barbie-archívumoz. Ritka és egyedi tárgyak, kölcsönzött és megvásárolt darabok egyaránt láthatók lesznek a márka történetét bemutató tárlaton, írja az Independent.

A kiállítás három évig tartó előkészületek után 2024. július 5-én nyitja meg kapuit, és 2025. februárjáig lesz látogatható, a jegyértékesítést a tavasz folyamán kezdik meg.

A kép illusztrációForrás: Hans Lucas via AFP/Samuel Hense

A Danielle Thom kurátor által rendezett kiállítás a Barbie történetére koncentrál, egészen onnantól kezdve, hogy Ruth Handler 1959-ben megalkotta a babát. A Barbie örökségét a design szemszögéből vizsgálja, szó lesz divatról, építészetről, bútor- és és járműtervezésről is.

A múzeum vezérigazgatója, Tim Marlow, elmondta: "A Barbie az egyik legfelismerhetőbb márka a világon, és ahogyan azt nemrégiben láthattuk, a története minden új generációval fejlődik. Nagyon örülök annak, hogy bejelenthetjük, hogy a Barbie 65. születésnapját egy nagyszabású kiállítással tervezzük megünnepelni."

Jelenet a Barbie című filmbőlForrás: Collection ChristopheL via AFP/© Warner Bros. Pictures - Heyday Films - LuckyChap Entertainment - Mattel Films - Mattel

Miután köszönetet mondott a Mattelnek az archívumhoz való hozzáférésért, így folytatta: "Alig várjuk a következő évet, hogy kiállíthassunk egy sor szemet gyönyörködtető tárgyat, néhány ismerőset, de sok olyat is, amit még soha nem látott a közönség, így mutatva be a Barbie világ designjának fejlődéstörténetét."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek