A legbarbisabb helyeken forgatták az új Barbie-filmet

Az új Barbie-film több mint egy hetes premierje óta telt házas vetítéseket adnak szerte a világon, a hazai mozikban rózsaszín ruhás lányokból álló sorok kígyóznak. A siker pedig túlmutat a mozi keretein: kibérelhetjük Ken hálószobáját az Airbnb-n, a Zara megkezdte Barbie-kollekciójának árusítását, egy 11. kerületi kocsmában pedig már láttunk Barbie-koktélt! is.

A film minden bizonnyal fel fogja pörgetni a forgatási helyszínek turizmusát is, a történet ugyanis részben Barbie Landben, részben pedig a Los Angeles-i valóságban játszódik.

Ken és Barbie itt, a Los Angeles-i Venice Beachen görkorcsolyáznakForrás: Shutterstock/View Apart

A Barbie-film produkciós tervezője, Sarah Greenwood és díszlettervezője, Katie Spencer érdekes kulisszatitkokat árult el a Condé Nast Travellernek, amelyet a turizmus.com szemlézett. Az interjúból kiderül, hogy bár a történet nagy részét London környékén forgatták, egyes jeleneteket Los Angelesben vettek fel. A filmelőzetesben is látható, ikonikus részletben például Barbie és Ken a kaliforniai Venice Beachen görkorcsolyáznak.

A két szakember azonban elárulta, hogy Venice Beachnek nem csupán ennyi szerepe van a filmben. Magát Barbie Landet, ahol a Barbiek élnek is Venice Beachről mintázták, repedt tükröt tartva a valóságos elé. Míg a valóságban a pálmafák graffitikkal díszítettek és a strand homokja tele van szeméttel, addig a Barbiek filmbeli lakhelyén a pálmafák kérge és a tengerparti homok is rózsaszín és tökéletes.

Barbie LandForrás: Warner Bros Pictures/Youtube

A film forgatása során további jeleneteket vettek fel Venice Beach mellett még Century Cityben és Los Angeles belvárosában, a Bank of America épületénél is. Manapság egyre többen inspirálódnak egy-egy utazás előtt filmes élményeikből, a jelenségről itt írtunk korábban. A film után Venice Beach népszerűsége is tovább nőhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek