Több elsőkötetes íróval is találkozhatunk a pécsi irodalmi fesztiválon

Hat napon át, tíz helyszínen ötven programmal várja az érdeklődőket az idén harmadik alkalommal megrendezett PécsLIT irodalmi fesztivál szeptember 11. és 16. között a baranyai vármegyeszékhelyen.

PécsLIT FesztiválForrás: PécsLIT Fesztivál/Facebook

A Csorba Győzőről elnevezett megyei könyvtár és a pécsi Jelenkor folyóirat közös rendezvényéről utóbbi honlapján kiemelik: az eseménysorozatra számos újkötetes szerző érkezik, ismét lesznek rajta irodalmi gyermekprogramok, de külföldi vendégek is érkeznek a fesztiválra.

A pécsi Művészetek és Irodalom Háza, a Tudásközpont és a város különböző könyvtárai mellett ezúttal a Civil Közösségek Házában, a Pécsi Horvát Színházban, a Pécsi Zsidó Hitközségnél, vendéglátóhelyeken valamint a Zsolnay Negyedben is tartanak rendezvényeket.

A programok közül kiemelték az író-olvasó találkozókat, beszélgetéseket, amelyek például Závada Péter, Nyáry Krisztián, Kiss Tibor Noé, Milbacher Róbert, Nádasdy Ádám, Krusovszky Dénes, Grecsó Krisztián, Nádas Péter, Tompa Andrea, Oravecz Imre, Peer Krisztián, Nádasdy Ádám, Szeifert Natália és Varró Dániel részvételével zajlanak majd.

A fesztivál legtöbb programja ingyenes, néhány rendezvény ugyanakkor jegyváltáshoz vagy regisztrációhoz kötött. További információ a fesztivál Facebook-oldalán és honlapján, a pecslit.hu címen található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek