Szüretre fel! Íme a legjobb őszi fesztiválok szeptemberben

Hamarosan beköszönt az ősz, és vele együtt a szüreti mulatságok időszaka is. A borok és szőlők szerelmeseit országszerte kora őszi vígadalmak, szórakoztató programok, könnyűzenei koncertek és ínycsiklandó gasztronómiai élmények várják. Mutatjuk a legjobbakat. 

Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok (2023. szeptember 1-2.)

Kiskőrösi Szüret utcabálForrás: Facebook/Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok

Kiskőrösön már szeptember első hétvégéjén gazdag programokkal és szüreti ünnepi műsorral készülnek a szervezők. Az érdeklődőket képzőművészek alkotásainak kiállítása várja, lesz kirakodó vásár és divatbemutató is. Bemutatkozik a szlovák gasztronómia, ami azt jelenti, hogy a hagyományos krumplis és brindzás ételek mellett, a látogatók a tótkomlósi kvasienkat (gőzgombóc) is megkóstolhatják. A fergeteges hangulatot jobbnál jobb koncertek garantálják, fellép többek között T.Danny, a New Level Empire, Horváth Tamás és a Crazy Little Queen Tribute is, este 10 órától pedig Retro Party veszi kezdetét a Borutcában. A szüret részletes programja az alábbi oldalon található. 

Badacsonyi Szüret (2023. szeptember 8-10.)

A Badacsonyi szüreti felvonulás az év egyik legjobban várt eseményeForrás: Facebook/Badacsonyi Szüret

A Badacsonyi szüret az ősz legimpozánsabb rendezvénye, ahol a vendégek megtekinthetik az ország leghosszabb szüreti felvonulását is. A felvonulás, szeptember 10-én, vasárnap 10:00 órakor indul Badacsonytomajról és a 71-es számú főút Badacsonytomaj és Badacsony közötti szakaszán halad végig, környékbeli települések képviselői, néptánc együttesek, legionáriusok, magyarországi borrendek, kopjások, huszárok és zászlóforgatók, tűzzsonglőrök, lovas fogatok, fúvószenekarok alkotják a színes forgatagot. A rendezvényen az érdeklődők megkóstolhatják a helyi borosgazdák karakteres borait, és együtt ünnepelhetik velük az idei bőséges termést. Bővebb információ az eseményről itt olvasható.

Halasi Szüreti Fesztivál (2023. szeptember 8-10.)

Idén lesz a 44. Halasi Szüreti FesztiválForrás:Facebook/Halasi Szüreti Fesztivál/ Anda Peter

A 44. Halasi Szüreti Fesztiválon Kiskunhalason a három nap alatt, két színpad, két felvonulás és koncertek sora vár mindenkit. A sok finomság mellett, kinyitnak a borászok standjai, és népi iparművészek kínálják termékeiket. A Konflis parkban népi játékok, kézműves foglalkozások, állatsimogató és hétpróba várja a gyermekeket. Esténként olyan koncertek szórakoztatják az ide látogatókat, mint a Tha Shudras együttes, a Füred Dixieland Kamarás Ivánnal, a KFT együttes, valamint Bereczki Zoltán. A részletes program ide kattintva érhető el. 

Szekszárdi Szüreti Napok (2023. szeptember 14-17.)

 

Szekszárdi Szüreti Napok 2023Forrás: Facebook/Szekszárdi Szüreti Napok 2023

Az év legnagyobb szüreti eseményét minden év szeptember harmadik hétvégéjén rendezik, ahol a koncertek, kiállítások, kézműves vásár, és a tájegység étkei és borai mellett megválasztják a „Szüret Táncos Párját" is. A finom borok mellett híres fellépők gondoskodnak a felejthetetlen estékről, koncertet ad a Budapest Jazz Orchestra, a Group & Swing, a Takács Tamás Blues Band, ByeAlex és a Slepp, Kovács Kati és a ValMar Duó is. Bővebb információk és jegyvásárlás a koncertekre az alábbi oldalon lehetséges. 

Szüreti Mulatság Eger (2023. szeptember 14-17.)

Mozgalmas lesz ez a hétvége, ugyanis Egerben is várnak mindenkit aki szomjazik a borra, az élményekre, és a gasztronómiai különlegességekre. A Szépasszony-völgyben vezetett pincetúrák, nyitott pincék, mustkóstolás, izgalmas szüreti játékok, ingyenesen látogatható, változatos koncertek, családi- és gyerekprogramok, és kézműves vásár teszi teljessé a szüreti mulatságot. A részletes program a Visit Eger oldalán érhető el. 

Forrás: Programturizmus

A borítókép forrása: Shutterstock/View Apart

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek