Napok óta találgatják a helyiek és a turisták, mi lehet a Debrecenben landolt tárgy

Az országszerte meglepő alkotásairól ismert Hello Wood újabb installációja tűnt fel Debrecenben. Az arra járó debreceniek, turisták napok óta találgatják, mi is készül a II. János Pál téren, írja a visitdebrecen.hu.

Hello Wood: PörgettyűForrás: visitdebrecen.hu

A Nagyerdő szívében landolt óriási Pörgettyű igazodási pontként, találkozóhelyként kíván a város közösségi életének a részévé válni. Egy olyan téren állították fel, amelyről a környék legfontosabb létesítményei, és maga a most az ország legszebb erdejének választott természetvédelmi terület is elérhető. Indulhat innen a randevú, a családi séta, a kocogás, a bringázás a stadion, az állatkert, a strand, a Békás-tó vagy épp a Sziget-kék irányába.

A virágkarneválra teljessé váló Pörgettyű ikonikus pontjává válhat a városnak, ugyanakkor szimbóluma is lesz a mind pörgősebb, mind nagyvárosibb életet élő Debrecennek. Az alkotás meglepő anyagválasztása, formanyelve egyszerre high-tech és kifinomult kézműves munka, összeérnek benne a gyermekkori emlékek és a design kreatív, futurisztikus modernsége, amit tovább fog erősíteni a hamarosan elkészülő helyspecifikus megvilágítás is. Ennek köszönhetően a nappal fémesen csillogó tárgy az esti fényekben újjá fog születni, teljesen más hangulatú látványt kínálva invitálja majd találkozásra Debrecent és az ide látogatókat.

Hello Wood: PörgettyűForrás: visitdebrecen.hu

Az installáció 6 méter magas és 5,1 méter széles alkotás 6 mm vastag acélból készült, felülete festett és megközelítőleg 4 tonna. A Pörgettyű minden irányból 360 fokban látható, kibillentve viszont minden nézete egyedi.

A pörgettyűt a mára nemzetközivé növekedett magyar építész stúdió, a Hello Wood tervezte, amely nagy léptékű épületek, dizájnkabinok és egyedi projektek tervezésével, illetve kivitelezésével foglalkozik. A stúdió innovatív megoldásairól a társadalmi felelősségvállalás és a minőségi design iránti elkötelezettségéről vált híressé. Épületeik és ideiglenes alkotásaik nem csupán építészeti és művészi értékkel bírnak, de kiemelt céljuk, hogy közösséget építsenek. E filozófia és küldetés hívta életre a debreceni Pörgettyűt is.

A Hello Woodnak nem ez az első alkotása a városban, ők készítették azt a színes DEBRECEN felirat-installációt, amely hol a főtéren, hol a Nagyerdőn tűnik fel, s mára mindenki által kedvelt találkozási, pihenési és Insta ponttá vált.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek