Már több mint egymillió dollárt keresett képeivel a világ egyetlen festő malaca

Korábban már mi is bemutattuk Pigcassót, a híres, a sok-gyakorlásnak köszönhetően művésszé avanzsált malacot. Gazdája szerint már több mint egymillió dollárt – azaz közel 341 millió forintot – keresett eddig a festményeivel – adta hírül az Insider. 

Gazdája, Joanne Lefson még 2016-ban mentette ki Pigcassót egy vágóhídról, és nem sokkal később észrevette, hogy a jószág nem csak gyűjtögeti az ecseteket, de pamacsként maszatol is velük. Lefson innentől kezdve tudatosan terelte kedvencét a különös karrier felé, így gazdája az évek alatt, több mint 1 millió dollárt gyűjtött össze Pigcasso festményeinek eladásából.

Lefson egyébként állatvédőként tevékenykedik és egy menhelyet is üzemeltet, így a befolyt pénzt élelmiszer-ellátásra, a létesítmény személyzetének fizetésére, állatorvosi számlákra és egyéb költségekre fordítja.

Pigcasso stílusa leginkább expresszionista, inspirációt a környező tájból merít. Miután elkészül egy képpel, bedugja az orrát a festékbe és rányomja a vászonra, így szignózza is azt. A tehetséges malac már több nagyobb megbízást is kapott a teniszlegenda Rafael Nadaltól és Ed Westwick brit színésztől, de kivételes munkáit a Swatch óralapjain is bemutatták, amelyek darabonként 1000 dollárért keltek el. Pigcassóról nemsokára egy könyv is megjelenik, "Az egymillió dolláros művészi disznó, amely megmentett egy menhelyet" címmel, melyben bemutatják az állat eddigi munkásságát. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek