Ez a malac példaértékű életet folytat: fest és jótékonykodik

A spanyol festőzseniről, Pablo Picassoról kapta a nevét az a szerencsés malac, akit 2016-ban mentett ki gazdája, Joanne Lefson a vágóhídról. Az állatvédőként tevékenykedő hölgy tudatosan terelte a különös karrier felé kedvencét, miután kreativitást vélt felfedezni a malacban. A ház körüli felújítás adta a végső lökést, mikor Joanne észrevette, hogy Pigcasso (szójáték; az angol pig jelentése malac) nem csak gyűjtögeti az ecseteket, de pamacsként maszatol vele. Innen egyenes út vezetett a művészet világába - írja a Sokszínű Vidék.

Picasso, a művész malacForrás: facebook / Picasso

 Pigcasso stílusa leginkább expresszionista, inspirációt a környező tájból merít. Miután elkészül egy képpel, szignózza is. Bedugja az orrát a festékbe és rányomja a vászonra. A malac sok gyakorlással vált igazi művésszé, és a gyakorlás meg is hozta a várt eredményt, Pigcasso egyre ügyesebben fest. Miután a világ egyetlen festő disznójáról van szó, így az alkotásai olyan különlegesnek számítanak, hogy nem keveset fizetnek érte.minimum 100 ezer forintnyi összegtől indulnak képek árai.

A befolyt pénzt egy dél-afrikai szervezetnek, a Farm Sanctuarya-nak ajándékozzák, aminek célja az állatvédelem, és az állatokkal való méltányos viselkedés kialakítása. A projekt fő célja, hogy arra ösztönözze a fogyasztókat, hogy tudatosabban gondolkozzanak arról, hogy mit esznek, ugyanakkor felhívja a figyelmet a nagyüzemi állattartás negatív környezeti következményeire is.

Joanne már kiállítást is szervez kedvencének.

Az Oink névre keresztelt tárlatot először Londonban láthatták, de holland, német és francia területen is megfordultak már. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek