Térkép készült Pannonhalma és a Szigetköz látnivalóiról és éttermeiről

Elkészült a Szigetközi kalandtérkép, amely Mosonmagyaróvár és Pannonhalma között 101 turisztikai attrakciót mutat be, segítve a látogatókat a programok, lehetőségek megtalálásában, írja az MTI.

SzigetközForrás: Shutterstock.com / Orbiati

Az első kalandtérkép, amely összefogta egy térség lehetőségeit, a Tisza-tavi kalandtérkép volt. Ennek sikere nyomán szerkesztette a Szigetközi kalandtérképet az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, együttműködve a helyi szereplőkkel.

A térképet 72 ezer példányban nyomtatják ki, emellett online is elérhető a központ honlapján.

A dokumentum egyik oldalán a térképen a látványosságok, programok, szállások vagy éttermek szerepelnek, míg a kiadvány hátoldalán ezek rövid leírásai és internetes elérhetőségei.

A Pannonhalmi FőapátságForrás: ART Piknik/Facebook.com

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat elnöke a térkép átadóján hangsúlyozta, hogy az elmúlt évtizedben a szigetközi és a pannonhalmi térségben újabb lehetőségek nyíltak meg, egyebek mellett azzal, hogy kerékpárutak épültek vagy azzal, hogy a dunai ágrendszerben ismét van víz.

A természeti adottságok felfedezését a koronavírus-járvány is segítette, mert az emberek olyan helyeket kerestek, ahol nincs zsúfoltság - fűzte hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek