Megújult a Tisza-tó kalandtérképe

Idén 50 éves a Tisza-tó, hazánk legnagyobb mesterséges tava, mely több mint 50 halfaj otthona, valamint a belföldi kerékpáros- és víziturizmus egyik legfontosabb központja. A környék rengeteg látnivalóval és vendéglátóhellyel várja az olyan aktív utazókat, akik nem tudnak megülni a fenekükön, és a felfedezés a mindenük. Nekik készült az Aktív Magyarország által megújított Tisza-tavi Kalandtérkép.

Evezés nyáron a Tisza-tavonForrás: Shutterstock/Peter Gudella

Az új térkép összesen 100 látnivalót, strandot, tanösvényt, kalandparkot, éttermet, bisztrót, kilátót, látogatóközpontot mutat meg, de arra is fény derít, hogy mire számíthatunk az egyes attrakciók meglátogatásakor, és milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe a strandokon és kikötőkben.

Segítséget ad ahhoz, hogy hol tudunk kerékpárt, kenut, SUP-ot bérelni, hol lehet bankkártyával és SZÉP-kártyával fizetni, illetve azt is megmutatja, hogy mely szolgáltatók akadálymentesek, kutyabarátak, vagy épp adnak kölcsön pumpát a kerékpárunkhoz.

A Tisza-tónál rengeteg látnivaló felfedezésre várForrás: Szekeres Andrea / Travelo

A kiadvány ingyenesen elérhető a Tisza-tó környéki szolgáltatóknál, az I love Tisza-tó magazinban és a Tourinform irodákban, összesen 47 ezer példányban, illetve online is megtekinthető és letölthető az aktivmagyarorszag.hu oldaláról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek