Festékszórással, védikus esküvővel és virágvásárral is vár a Krisna-völgyi búcsú

Az Ökrös járgányház megtekintése, védikus esküvő, Holi festékszórás és egyebek mellett indiai kézműves finomságok kóstolója is szerepel a programok között a hagyományos Krisna-völgyi búcsún, amelyet július 28. és 30. között rendeznek Somogyvámos határában.

Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm/Facebook

Ahogy korábban írtuk, az évente 30 ezer látogatót fogadó Krisna-völgy fennállásának 30. évfordulóját ünnepli idén. Ezúttal kertészeti körvezetésekre és bemutatókra, gyógynövény túrákra, Frangipáni virágvásárra invitálják a fenntarthatóság iránt érdeklődőket, a Tehenészek Konyhájában szabadtűzön készült kézműves finomságokat, az étterem sátorban indiai street foodot, kürtőskalácsot, vegetáriánus pizzát, vegán fagyit, valamint teljes indiai és magyaros vega menüt kínálnak.

A szépség és divat jegyében lesz indiai ruhavásár, arcfestés, testdíszítés, hennafestés, keletiékszer- és száribemutató, száripróba, a kézművességnek otthont adó Syama Handmade műhelyében a gyapjú feldolgozását, a gerebenezést, a fonást és a kender tilolását ismerhetik meg a látogatók.

Forrás: krisnavolgy.hu

A művészeteket indiai táncok, tradicionális indiai zene és hangszerbemutató, valamint Kövi Szabolcs meditatív fuvolakoncertje "hozza közelebb" a vendégekhez, akik a védikus iskola épületében kipróbálhatják az indiai sakkot, láthanak védikus tanórát és bűvészelőadást is.

A közönségtalálkozókon a TikTok krisnás sztárja, Vallabhi, az öt évtizede a védikus bölcsességnek élő tanító, Sivaráma Swami, valamint Youtube-videóiról híres Bhaktipada Goswami várja az érdeklődőket.

A búcsú első napján, pénteken kerül sor Holira, a Színek Fesztiváljára és festékszóró játékra, szombaton és vasárnap tradicionális, tűzceremóniával kísért védikus esküvő a fő rendezvény, esténként pedig a szerzetesekkel együtt lehet zenélni és táncolni a Kírtan Jam programon.

A további programokról ezen a linken tájékozódhatsz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek