Újra itt a kerékpáros-irodalmi fesztivál Szegeden

Hét helyszínen négynapos, a kortárs művészeteket és a fenntartható közlekedést népszerűsítő, mozgó irodalmi fesztivált rendeznek csütörtöktől Szegeden - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Trickli Fesztivál - SzegedForrás: Facebook/Tricikli Fesztivál

A 2021-ben csak Szegeden megszervezett fesztiválhoz már tavaly új helyszínként Magyarkanizsa és Sepsiszentgyörgy is csatlakozott, és a vajdasági és az erdélyi városban idén is kerékpárra pattantak az irodalomkedvelők, így a rendezvény már méltán viselheti a Tricikli nevet.

A fesztivál ideje alatt Szeged több intézményében, vendéglátóhelyén és közösségi terében, de még a piacon és a strandon is könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, zenei produkciókkal, filmvetítéssel, kiállítással várják a közönséget.

A fesztivál nyitónapján Krusovszky Dénes mutatja be második, Levelek nélkül című regényét a szegedi közönségnek a Somogyi-könyvtárban. Este a Megálló Közösségi Ház kertjében mobil bringaszervíz, komposztálást bemutató társasjáték, valamint összművészeti programok kavalkádja fogadja a látogatókat. Ezen kívül lesz kortárs költészeti impróest, mezítlábas író-olvasó találkozó és olyan kerékpáros expedíció, melyen a magyar irodalmi hagyományok utcán heverő nyomait fedezhetik fel a biciklivel érkezők. 

A fesztiválon irodalmi zenés estek és felolvasások is lesznekForrás: Facebook/Tricikli Fesztivál/Pamaphoto/Ferenczancsa

A Kövér Béla Bábszínházban és az épület előtt szombaton délelőtt Gimesi Dóra szegedi születésű dramaturg, rendező, író és interaktív játékok, csengettyűszó, rajzolás, bábsimogató, és verskukker várja a családokat. Az Agárúrban a különleges sokszorosítási eljárást, a rizográfiát próbálhatják ki a jelentkezők, vasárnap délelőtt a Mars téri piacon a Fókusz Könyváruház pultjánál aranybarnára sült poéták és pontypatkók látványa mellett válogathatnak a vásárlók a ropogós regények és puha kötésű kiadványok között, majd délután a Kék Elefántban tartanak kávéházi beszélgetést. A részletes program a fesztivál Facebook oldalán olvasható. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek