Sztárfellépő is lesz a várpalotai elhagyatott erőmű fesztiválján

Több mint száz fellépő érkezik az első alkalommal megrendezendő, négynapos Inota Fesztiválra, amely augusztus 31-én kezdődik. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseményeként megvalósuló rendezvényen a progresszív zenei kínálaton túl szakmai konferencián, kortárs színházi előadáson és fényművészeti kiállításon is részt vehetnek a helyszínre látogatók, írja az MTI.

INOTA [re]openingForrás: https://veszprembalaton2023.hu/

Ahogy korábban írtuk, a véglegesen 2001-ben bezárt Inotai hőerőmű brutalista gyárkomlexuma tavaly júliusban egy fényjátékkal nyitott újra. A fesztivál nyitókoncertjén nem kisebb sztár, mint a klasszikus és elektronikus zenék közötti határokat elmosó német zongoraművész, Nils Frahm lép fel.

Az Inota Fesztivál a turbinacsarnokot, a hatalmas kazánteret és a grandiózus művelődési házat is használatba veszi. A várpalotai zenei programsorozat fellépői között található a brit elektronikus színtér egyik legeredetibb alkotója, Daniel Avery és a Glastonbury és a hollandiai Dekmantel fesztiválokon headlinerként fellépő Overmono páros; a német dj-producer, Ellen Allien és az angol-német postpunk zenekar, a Lebanon Hanover. Jelen lesz továbbá az Extrawelt duó, Palms Trax dj-producer, KI/KI, DJ Seinfeld és Nene H is.

A fesztiválra szabott szóló műsorral érkezik a rendezvényre a Deva, valamint a Platon Karataev zenekar. A Zene Háza Koncertteremben többek között a szintetizátorvirtuóz Caterina Barbieri, valamint a német számítógépes zenei művész, Robert Henke lép fel.

Érdeklődők az egykori Inotai Hőerőműben 2022. július 16-ánForrás: MTI/Mohai Balázs

Vizuál- és fényművészeti vonalon érkezik a hőerőműbe többek között a térhatású vizuális képfolyammal jelentkező Max Cooper; valamint a gyárépületekre szabott techno képviselői, Oscar Mulero és Lewis Fautzi is.

Az első Inota Fesztivált Power of Possibilities elnevezésű inspriációs fórum nyitja meg, amely az inotai gyárkomplexum kulturális és ipari célú hasznosítási lehetőségeiről szól majd.

Inotai erőműForrás: veszprembalaton2023.hu

A fesztivál vasárnapi zárónapján a kortárs tánc-, színház- és mozgásművészetnek adja át terét a hőerőmű: az érdeklődők a Dollár Papa Gyermekei társulat Úriemberek című előadását, a Forte Társulat A helység kalapácsa című produkcióját, végül pedig a Cryptic Bodies // Titkos testek című kortárs táncperformanszot láthatják.

Bővebb információk a programokról a www.inotafestival.hu weboldalon találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek