Kétnapos ingyenes koreai kulturális fesztivál Budapesten

A koreai kultúra rajongóinak nagy örömére idén is megrendezik a KoreaON elnevezésű koreai kulturális fesztivált a Koreai Kulturális Központban július 7-8 között. A kétnapos esemény ingyenesen látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött. A helyszín a kulturális központ lesz a Frankel Leó utcában.

A Mugunghwa tánccsoport 2013. februárjában alakult, és a tagok koreai tánc, művészet és kultúra iránt érzett szeretete hívta életreForrás: Mugunghwa / Facebook.com

A programokat úgy állították össze a lelkes szervezők, fellépők és kiállítók, hogy a legkisebbektől az idősebbekig, mindenki megtalálhatja a neki való szórakozást a sokszínű koreai kulturális kavalkádban. Ahogy az lenni szokott, a 4. alkalommal megrendezett KoreaON 2023 - Hallyu Common 2023 programjai között lesznek káprázatos tradicionális zenei és táncos bemutatók, kézműves és kalligráfiai workshopok.

Az érdeklődők felpróbálhatják a koreai népviseletet, a hanbokot, elsajátíthatnak néhány elegáns táncmozdulatot, megszólaltathatják a tradicionális hangszereket és énekelhetnek koreai dalokat. Természetesen a K-pop rajongók is megcsillanthatják tudásukat, de azokra is izgalmas kihívások várnak, akik még csak most ismerkednek ezzel a műfajjal.

Minduelle zenekarForrás: Koreai Kulturális Központ

Amint a közleményükben is írták, az intézmény minden szeglete tartogat majd meglepetéseket a kétnapos fesztivál ideje alatt. Az oktatótermekben szakemberek mutatják be a koreai nyelvet, a kalligráfiát, a minhwa festészetet és a koreai foltvarrás technikáját. A kézműves foglalkozásokon bárki készíthet például hanji papír karkötőt vagy lótuszvirágot. A gyermekek kipróbálhatják a koreai tradicionális játékokat.

Színes koreai ételek

A gasztronómia szerelmeseinek hagyományos koreai ételbemutatóval, kóstolóval és mini workshopokkal is kedveskednek a szervezők. Korea megismerésének egyik legjobb módja ugyanis a konyhaművészet megtapasztalása. Elképesztő ízkombinációkra kell készülni: egyszerre csípős, savanyú, sós, keserű, édes ízek, szemet gyönyörködtető színek jelennek majd meg a tányérra tett fogásokon.

A koreai tradicionális Minhwa festészet egy szép példájaForrás: Koreai Kulturális Központ
Az eseményen részt vesz Han SangEun táncművész és oktató isForrás: Koreai Kulturális Központ

A programok mindkét napon, július 7-én és 8-án is 10 órakor kezdődnek és 18-ig tartanak. Az eseményre időintervallumok szerint lehet regisztrálni a hanyou.hu oldalon keresztül. Érdemes igyekezni, mert tapasztalatból tudjuk, hogy a korábbi 3 KoreaON alakalomra is hamar elfogytak a helyek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek