Átmenetileg bezár Bécs népszerű múzeuma

Felújítás miatt 2024 elejéig zárva tart az osztrák képzőművész Hundertwasser által tervezett Kunst Haus Wien, ahol az elsősorban festő műveiből rendezett állandó kiállítás is található.

KunstHausWienForrás: Shutterstock/Diego Grandi

Megújul az épület szellőztetőrendszere és fűtése, átépítik az előcsarnokot, és harminc év után átrendezik a Hundertwasser munkásságát bemutató állandó kiállítást is, írja a turizmus.com.

A Kunst Haus Wien - Hundertwasser Múzeumot 1991-ben alakították ki az egykori Thonet Bútorgyárban a Hundertwasserre jellemző természetközeli építészet jegyében. Az épület műszaki berendezései azonban mára elérték teljesítőképességük határát.

Ezért június 1-jén nagyszabású felújítási munkák kezdődtek, amelyek várhatóan 2024 elejéig tartanak.

Az új tárlat középpontjába a művész ökológiai aktivizmusa és építészeti víziói kerülnek. A felújítás ideje alatt a múzeum szabadtéri kiállítással és CLOSE/D címen futó közösségi programmal vonja be a környékbelieket és az arra járókat Hundertwasser, a környezetvédelem és a fenntarthatóság világába.
A programsorozat június 27-én utcafesztivállal kezdődik, a szabadtéri kiállítás keretében pedig tizenkét művész mutatja meg, mit jelent számukra a környezet és a fenntarthatóság.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek