Festett utcaszőnyegekkel színesítik Bécs városát

„Bécs egy színes város és ennek az utcaképében is tükröződnie kell" – mondta Ulli Sima városi tanácsnok annak kapcsán, hogy két tarka aszfaltszőnyeget festettek fel a város különböző pontjain.

Bécs, utcaszőnyegForrás: PID/Christian Fürthner/Kisalföld.hu

Hasonló festett kereszteződésekkel egyébként Londonban lehet találkozni. A bécsi színes utcaprojekthez a londoni Picadilly Circus és a Tottenham Court Road felfestései adták az ötletet.

Az osztrák főváros nemzetközi művészeket hívott meg, hogy színezzenek ki egy-egy útkereszteződést, Meidlingben és Donaustadtban pedig már ki is terítették az utcai szőnyegeket, írja a Kisalföld.hu, Bécs Város Külképviseleti Irodájára hivatkozva.

A meidlingi Niederhofstraßén látható 75 négyzetméteres alkotás Iris Andraschek munkája és egy tradicionális ukrán szőnyegre emlékeztet. A művész ezzel szólal fel a háború ellen és hirdeti a békés egymás mellett élés fontosságát.

Bécs 22. kerületében, a Dr.-Adolf-Schärf-Platz-on is egy kereszteződés kapott új színeket. A száz négyzetméteres alkotáshoz egy üvegprizmán megtörő fénysugár adta az ötletet.

Április végétől pedig csigák másznak majd komótosan a 15. kerületi Zinckgasse/Märzstraße kereszteződésében - emlékeztetve az autósokat arra, hogy lassítsanak a közelben lévő iskola miatt. De a csigaházak arra is utalnak, hogy jó néha visszahúzódni egy biztonságos helyre és ott erőt gyűjteni, hogy aztán újra előbújva megvalósíthassuk céljainkat. A három tarka aszfaltszőnyeget a jövőben továbbiak követik majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek