Rikító színű zebrákat festettek fel Londonban

Úgy tűnik, hogy a szürke londoni utcák lakói erősen igénylik a vad színeket a városukban. A London Design Festival alkalmából nem kevesebb mint 18 gyalogátkelőt festettek át rikító színű sávokkal, tudtuk meg a Dezeentől.

Ilyen zebrák lepték el LondontForrás: Mayor of London, Sadiq Khan/Facebook

Az alternatív zebrák a londoni dizájnernek, Yinka Ilorinak köszönhetőek. A művész először a London belvárosában lévő Tottenham Court Roadot vette kezelésbe, ahol 11 átkelőhelyen festette át a megszokott fekete-fehér csíkokat kék, narancs, rózsaszín, lila és zöld színű sávokkal.

A további hét dekoratív átkelőhely a Londoni Művészeti Egyetem hallgatóival közösen készült. Egyet közülük meghagytak a szeptember 18-a és 26-a között megrendezett fesztivál idejére, hogy önkéntesek bevonásával fessék át.

Londonban valódi divatja van a vad színeknek. Korábban mi is írtunk Cammile Walaláról, aki egy egész városnegyedet dobott fel vibráló színű gyalogosátkelőkkel és homlokzati festésekkel. Waltham Forest városnegyedben pedig a járda mellett a falak is pink, cián és sárga színekben pompáznak a képzőművész Edward Crooksnak köszönhetően.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek