Újranyit a népszerű múzeum, miután elöntötte a felrobbant gigantikus akvárium vize

Tavaly decemberben adtunk hírt arról, hogy megsemmisült Berlin egyik fő turisztikai látványossága, az AquaDom nevű egymillió literes akvárium, amely a világ legnagyobb, szabasdon álló, henger alakú akváriuma volt.

Így nézett ki Berlin egymillió literes akváriuma, amíg fel nem robbantForrás: DPA/MTI

A DomAquarée nevű épület fedett belső udvarán álló akváriumból az összes víz kiömlött, mind az 1500 tengeri hallal együtt és eláztatta  az épületben működő szálloda előcsarnokát, és a szintén az épületben található NDK-múzeumot is, amelyet Berlin egyik legnépszerűbb múzeumaként tartanak számon.

Április 1-jétől viszont újra látogatható az egykori keletnémet országrész világát megidéző privát üzemeltetésű múzeum, miután az érintett épülettömbben elsőként sikerült helyrehozni.

Visszaröppenhetünk a keletnémet időkbeForrás: https://www.ddr-museum.de/

A kiállítási tárgyak szerencsére épségben megmaradtak, de a padló, a tapéta és az álmennyezet mind tönkrementek, valamint ki kellett cserélni az elektromos vezetékeket és az elektromos elosztókat is – í

A múzeumban – amely a weboldala szerint 2022-ben az Év Múzeuma címet is elnyerte – kézzelfoghatóvá válik a történelem: a látogatók beülhetnek például egy valódi Trabantba, körbesétálhatnak egy volt keletnémet panellakásban és egy Stasi-fogdában is.

A kiállítás egyik újdonsága lesz a Berlini Fal egy darabja, amelyet meg is lehet majd tapogatni – írja a  turizmus.com Tagesspiegel cikkére hivatkozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek