Elhárult a veszély: Szenteste újra megnyitották Berlin csodálatos állatparkját

Több mint egy hónap kényszerszünet után, december 24-én újra megnyitották a német főváros madárinfluenza miatt bezárt állatkertjét, a Zoo Berlint. A komplexumot november 18-án zárták be, mivel egy elpusztult gogó madár tetemének rutinszerű vizsgálatakor kiderült, hogy H5N1-fertőzést hordoz a szervezete. 

Zoologischer Garten BerlinForrás: Shutterstock.com

Azóta az összes, 1200 madarat tesztelték a szakemberek, és az eredmények mind negatívak voltak a fertőzésre, de ennek ellenére több szabályt is bevezettek az állatkert látogatásával kapcsolatban. Ezek szerint - és a Zoo Berlin honlapja szerint - a látogatók csak akkor léphetnek be a világ leggazdagabb fajállományával rendelkező állatkertjébe, ha az odavezető úton és az állatkerten belül nem érintenek meg egyetlen madarat sem, illetve a bejáratnál áthaladnak egy fertőtlenítőszerrel átitatott szőnyegen, ki és belépéskor egyaránt. A szigorított szabályok azt is előírták, hogy azonnal értesíteni kell a gondozókat, ha az állatkert területén elhullott vadmadarat találnak.

A német fővárosban az évtizedes megosztottság örökségeként két állatkert működik. Az 1844-ben megnyitott Zoo Berlin a város nyugati részének központjában fekszik, a koronavírus-világjárvány előtti utolsó évben, 2019-ben 3,7 millió látogatója volt.

A huszadik század ötvenes éveiben a város keleti részén, a Friedrichsfelde kastély körül kiépített Tierpark Berlinben ugyanebben az évben 1,7 millió látogatót regisztráltak, és az állatfajok száma is alacsonyabb, de 160 hektárával ez a legnagyobb állatkert egész Európában - írták a Turizmus.com oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek