Hazánk legmagasabb tornyát, a Vénuszt és a Jupitert együtt örökítette meg a fotós

Két napja cikkünkkel már igyekeztük felhívni a filgyelmet arra, hogy érdemes az égboltot kémlelni, mert a Jupiter és a fényesen csillogó Vénusz megközelíti egymást, amely szabad szemmel is csodálatosan látható. Bár folyamatosan távolodik egymástól a két bolygó – amelyeket a két szerencse bolygóinak is neveznek – Mocsári Balázs fotós még gyorsan cselekedett és csütörtök este megörökítette ezt az égi jelenséget 2 csodás kép erejéig, ráadásul hazánk legmagasabb pontjának tornyával együtt.

 A heol.hu figyelt fel a Demjénben készült fotókra. Az első képen a Kékestető TV torony, a Vénusz és a Jupiter együttállása látható egy kis demjéni utcarészlettel amelyen a lámpák fényei és a házak még hangulatosabbá teszik a fotót. A pár perccel később lőtt képen már kifejezetten a hármasra fókuszál, azaz a toronyra és a két bolygóra. 

És hogy miért nevezik ezt a két égitestet szerencsebolygóknak? A Vénusz, Fortuna minor, a Kis szerencse bolygója a hétköznapok szerencséjét szimbolizálja, míg Jupiter, Fortuna major, a Nagy szerencse bolygója olyan szerencsét szimbolizál, amikor áldottnak és az égiek által kegyeltnek érzed magad. Nem mellesleg a Jupiter az igazság bolygója is. A témában további érdekességeket az astronet.hu cikkében olvashattok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek