A Vénusz és a Jupiter randevúzik ma az égen

A mai napon szoros együttállásba kerül a gázóriás Jupiter és a fényesen csillogó Vénusz. A két pompásan fényes bolygó alig 42 ívpercre közelíti meg egymást. Ez csak egy kicsivel több, mint a Holdunk 30 ívperces látszólagos átmérője az égen, írja a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

Salgótarján, 2023. február 22. A Jupiter (felül), a Hold (k) és a Vénusz (j) együttállása Salgótarján közeléből fotózva 2023. február 22-én. MTI/Komka PéterForrás: MTI/Komka Péter

Bár a két bolygó ma kerül a legszorosabb közelségbe, már napok óta az éjszakai égbolton csodálhattuk a Vénusz és a Jupiter randevúját. Sőt, a későbbiekben még napokig látszani fog az égen az együttállás, de már távolodni fog egymástól a két bolygó, amelyeket a két szerencse bolygóinak is neveznek.

Az Astronet cikke szerint a Vénusz, Fortuna minor, a Kis szerencse bolygója a hétköznapok szerencséjét szimbolizálja. Amikor pont eléred a buszt, vagy megnyílik egy új pénztár, és te elsőként kerülsz sorra egy csomó időt megspórolva.

Jupiter, Fortuna major, a Nagy szerencse bolygója olyan szerencsét szimbolizál, amikor áldottnak és az égiek által kegyeltnek érzed magad. Nem csak a nagy pénznyeremény jelenthet ilyesmit. Hanem például, amikor bekerülsz egy jobb egyetemre, vagy pozícióba. Mindez nem csak szerencsés, hanem igazságos is. Ugyanis Jupiter az igazság bolygója is.

Hogy hogyan hat a két szerencse bolygójának együttállása a csillagjegyedre, arról az Astronet cikkében olvashatsz tovább.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek