Budapest retro: Nagyszüleink kora elevenedik meg ezen a kiállításon

Kíváncsi vagy hogyan éltek és boldogultak szüleink és nagyszüleink Budapesten? A Budapest Főváros Levéltára új kiállításán fekete-fehér fotókon nézheted meg, hogyan teltek a mindennapok az utcákon, írja a fővárosi önkormányzat Facebook-oldala.

Parkolás (1980-as évek)Forrás: Chochol Károly/bparchiv.hu

Chochol Károly fényképész fotográfiái egyedi nézőpontból mutatják meg a városi ember mindennapjait, küzdelmeit és örömeit szerencsésebb és kevésbé szerencsés korszakokban. Hogyan beszélgettek egymással, hogyan terelgették a gyerekeket az utcán, hogyan öltöztek és hogyan használták ezt a várost?

A fényképész páratlanul gazdag, több tízezres fotógyűjteményét és személyes dokumentációját a fővárosi levéltárnak adományozta. A most látható A budapesti rakpart - A főváros arcai című kiállítás az egész életműből válogat. A kiállításról bővebben itt olvashattok

Ha az állóképeknél egy kicsit még jobban belemerülnél a régi Budapest világába, nézz bele az Animatiqua videóiba, amelyekben mozgóképként kelnek életre a főváros 100 évvel ezelőtti utcái, olyan épületek is, amelyek már elpusztultak a II. világháborúban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek