Videó: II. Erzsébet királynőt is miniszoborba foglalja Kolodkó

Kolodkó Mihály imádott miniszobrai mindig mosolyt csalnak az arcokra. Kolodkó azontúl, hogy vicces, néha szarkasztikus szobrokat állít, igyekszik mindig a jelentős, aktuális esményekről, történtésekről is megemlékezni miniatűr alkotásain keresztül. Így nem maradhatott ki a sorból a II. Erzsébet királynőről készülő szobrocska sem, amiről szinte semmit nem tudunk, csak a művész közösségi-oldalára feltett videójából értesülhettünk róla. A kommentelők fantáziája viszont meglendült. 

Miközben a mű készül, a háttérben a királynő temetési szertartásának részleiről szóló hírt lehet hallani. A kommentelők pedig találgatásba kezdtek, vajon hová fogja eljhelyzeni az elkészült szobrot. Egyikük azt írta, reméli, hogy itt lesz Budapesten, míg egy másikuk szinte biztos benne, hogy a Buckingham-palota kerítésénél láthajuk majd viszont. Egyelőre ezt még nem tudjuk, de amint kiderül, mindenképpen hírt adunk róla. 

A legutóbbi Kolodkó-alkotás egy mosolygós kis szurikátát formáz meg hátizsákkal a hátán, ami a SOTE-I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika kerítésén kapott helyet, és ami könnyen a diabéteszes gyerekek kabala-állatává válhat. A szobor állításának apropója az inzulin felfedezésének 100 éves évfordulója volt. Münchenben, ahol most éppen a híres sörfesztivál zajlik, pedig elkerült egy söröskorsót szorongató Pumukli is. 
(Címlapkép: Kolodko Art/Facebook-printscreen)

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek