Kolodko Art legújabb szobrocskája virágárusoknak állított emléket

Aranka néni és Béla bácsi, a pasaréti virágárus házaspár meghatározó szereplői voltak a budai kerületnek. Kedvességük és emberszeretetük örök nyomot hagyott az emberek szívében. Hogy a kerület méltóképpen megemlékezhessen a házaspárról, akik évtizedeken át tették szebbé és vidámabbá a környékbeliek életét, kezdeményezés indult 2021-ben.

Forrás: Őrsi Gergely / Facebook.com

Akkor a kezdeményezők egyetértésével arra jutott a kerület vezetősége, hogy a "bódé" Aranka néni és Béla bácsi nélkül már sosem lehetne ugyanolyan, ezért a helyén egy újonnan létrejövő műalkotás készüljön el. Olyan, ami emlékezteti az arra járókat, hogy milyen sokat jelentenek az apró gesztusok, amik boldogabbá teszik mindennapjainkat - olvasható a kerület polgármesterének posztjában.

Kolodko Mihály szobrászművész vállalta el az emlékmű megalkotását, mely augusztus 25-én el is készült és a helyére került a Pasaréti térnél.

A páros szobrocska, a főkötős néni és a cserepes virágot szorongató sapkás bácsi egy nagy kővirág közepén csücsülnek, és körbe veszi őket két magas viráágyás és egy pad is. Ezt a Kolodko Art szobrocskát nem kell nagyon keresni; aki emlékezni szeretne, pillanatok alatt megtalálja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek