Elfoglalta új helyét Kolodko Art mini szurikátája

Még májusban érkezett a hír, hogy egy újabb Kolodko-miniszobor készül Kolodko Mihály műhelyében a Skála Kópé és egy felhúzható Trabant mészkő szobra után. A szobrocskát, ami egy mosolygós kis szurikátát formáz hátizsákkal a hátán, a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyerekekért szerette volna elhelyezni a Bókay János utca 53. szám alatti kerítésen.

Forrás: Lili’s Budapest / Facebook.com

A néhány centiméteres szobor - mint jótékony adomány - szeptember 19-én végleges helyére került, és boldogan várja az arrajárókat, hogy kapjon egy simogatást a fejére. 

A szobor állításának apropója az inzulin felfedezésének 100 éves évfordulója. A gyermekkórház és a kórházi szakrendelő közelébe elhelyezett mű az 1-es típusú diabéteszes gyerekek kabala-állatává válhat, és egyben felhívja a figyelmet a gyerekkori diabétesz korai felismerésének fontosságára - olvasható az alapítvány posztjában.

Éppen ezért van a figura hátán hátizsák is, hogy emlékeztessen arra, a diabéteszes gyerekek soha nem indulnak sehova a táskájuk nélkül, amiben az inzulin beadásához és a vércukor méréséhez szükséges eszközök, valamint gyorsan feszívódó szénhidrátok vannak arra az esetre, ha a vércukorszintjük alacsony lenne.

Kolodko Art legutóbbi hazai szobra a Pasaréti téren kapott helyet, ahol a szeretett és megbecsült virágárus házaspárnak állított emléket. Münchenbe pedig elkerült egy söröskorsót szorongató Pumukli, így a velencei Szelfi szobor után, már Németországban is vadászhatjuk a miniszobrokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek