Megrázó, elgondolkodtató, fenséges! Jön a Sajtófotó Kiállítás

A világ egyik legnagyobb nemzetközi sajtófotó kiállítását, ahol hiteles képeket és történeteket láthatunk az elmúlt évről, szeptember 23-tól október 30-ig nézhetjük meg a Magyar Nemzeti Múzeumban Budapesten.

Nemzetközi díjátadó Amszterdamban. Az európai régió nagydíját Konstantinos Tsakalidis kapta az Evia-szigeti tűzvész alatt készült fotójáértForrás: Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás / FB

A kiállítás hivatalos honlapja szerint a World Press Photo hét évtizedes történetének legnagyobb változását hozta meg 2022-ben azzal, hogy a világ legrangosabb pályázatának előzsűrizését regionálissá tette. Ez azt jelenti, hogy a helyi események fotói értőbb értékeléssel lettek elbírálva.

A globális zsűrizés előtt külön-külön értékelték az afrikai, az ázsiai, az európai, az észak- és közép-amerikai, a dél-amerikai, a dél-kelet-ázsiai és óceániai régióból küldött pályaműveket.

Az elmúlt évben 4066 fotográfus 130 országból 64823 fotóval pályázott. A kiállításon, aminek a premierje Amszterdamban volt májusban 138 képet láthatunk. Emellett Budapesten egy kísérő kiállítást is megnézhetünk a jegyünkkel, melynek címe "Lábnyomunk - Az ember hatása bolygónkra".

A tárlatot kedden, szerdán, csütörtökön és vasárnap 10 órától 18 óráig látogathatjuk, pénteken és szombaton, október 23-án pedig 10 és 20 óra között. A teljes árú belépőjegy 2900 forint. Arra figyeljünk, hogy a World Press Photo-ra október 23-án is belépőt kell váltani, mivel külső, befogadott tárlatról van szó. A Nemzeti Múzeum saját kiállításai október 23-án ingyenesen tekinthetők meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek