Örömszerző koncertsorozat indul útjára nyolc balatoni helyszínen

Mozart Planet címmel ingyenes koncertsorozaton vehetünk részt augusztus 11. és 14. között, csütörtöktől vasárnapig nyolc balatoni helyszínen, Balatonalmádiban, Balatonföldváron, Balatonkeresztúron, Balatonszemesen, Hévízen, Keszthelyen, Révfülöpön, valamint Vászolyon. A balatoni koncerteket a Concerto Budapest szervezi.  

A kép csak illusztrációForrás: Mudra László - Zeneakadémia / Concerto Budapest - FB

A zenekar zeneigazgatója, Keller András elmondása szerint, azért esett a választásuk Mozartra, "mert a zeneszerző művei minden hallgató számára örömet szereznek, mindenkit megszólítank. A Mozart Planet programjában két zenekari koncert és hat kamarazenei előadás szerepel.

Amint a Concertobudapest.hu oldalán is írják, a koncertsorozat első napján, csütörtökön este fél nyolctól a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban lép fel a zenekar, másnap pedig este nyolc órától a keszthelyi Kis Szent Teréz Plébánián.

A programelírás szerint további hangversenyekre augusztus 12-én a balatonalmádi Szent Ignác templomban kerül sor, augusztus 13-án a balatonkeresztúri Szent Kereszt Templomban, valamint a hévízi Szentlélek Templomban a Kis éji zene, a Divertimento és az A-dúr klarinétverseny lesz hallható. Ezen a napon lesz műsoron a vászolyi Szent Jakab Templomban a Varázsfuvola nyitánya, az F-dúr divertimento, a c-moll adagio és rondó és a D-dúr fuvolanégyes.

A koncertsorozat utolsó napján, augusztus 14-én ugyanezt a repertoárt hallhatja a nagyközönség a révfülöpi Munkás Szent József Templomban, végül a balatonszemesi Baptista Imaházban lép fel a szimfonikus zenekar, ahol a divertimento és a duó mellett az F-dúr oboanégyes hangzik el. A Mozart koncertekre ingyenesen lehet beülni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek