Lenyűgöző színpadi show-val jelentkezik újra a Budavári Palotakoncert

Jubilál a Budavári Palotakoncertek sorozat: augusztus 5-6-án immár tizedik alkalommal rendezik meg az operett hagyományos nyári ünnepét a budai Vár Oroszlános udvarában. A művészek a jubileum alkalmából felidézik a legsikeresebb, legnépszerűbb operettáriákat, duetteket, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Ábrahám Pál és további kiváló magyar zeneszerzők dallamait – közölték a szervezők az MTI-vel.

Forrás: photos by Eder Vera / Palotakoncert / Facebook.com

A hangzásról és a látványról ezúttal is a Budapesti Operettszínház művészei, szimfonikus zenekara, balett- és énekkara, valamint sztárszólistái és fiatal tehetségek gondoskodnak. A fellépők között lesz mások mellett Bordás Barbara, Dancs Annamari, Kiss Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Oszvald Marika, Süle Dalma, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Dolhai Attila, Erdős Attila, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Langer Soma, Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt.

A Palotakoncert ötletadó gazdája, Nacsa Olivér producer szerint a jubileumi program egészen különleges és több szempontból is rendhagyó lesz: az elmúlt évtized legemlékezetesebb dalai ezúttal új köntösben, új koreográfiákkal jelennek meg a színpadon.

Mint Kiss-B. Attila, a Budapesti Operettszínház főigazgatója hozzátette, az operettirodalomnak olyan értékes, közkedveltségre méltó slágerei is szerepelnek majd a műsorban, amelyek az elmúlt évtizedben a Palotakoncerteken még nem hangzottak el.

A Palotakoncertet rögzíti az MTVA, a program augusztus 20-án lesz látható a Duna Televízióban, főműsoridőben.

Az Operettszínház nagyzenekarát a háttérben Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényli, a balett- és az énekkar az előtérben teszi mozgalmassá a gálát, amelyet az Operettszínház művészeti vezetője, Vincze Balázs rendez. Koreográfusok: Apáti Bence, Bajári Levente, Lénárt Gábor, Krizsán Dániel.

Mint írták, a produkciót idén is magas színvonalú színpad-, hang-, fény- és pirotechnika egészíti ki, és egyéb meglepetés is lesz. A Palotakoncert két esőnapja augusztus 7. és 8.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek