Sarki fény csillan meg Párizs felett

Aki július 30-31-én Párizsba látogat, annak különleges élményben lesz része: a sarki fény (aurora borealis), vagy más néven északi fény a város ikonikus Notre-Dame katedrálisa felett fog sugározni – olvasható a TimeOut oldalán.

A különleges fények csak két napig lesznek láthatók a párizsi Notre-Dame felettForrás: Shutterstock/Ankor Light

A sarki fényt egy svájci művész, Dan Acher installációja alapján digitálisan újraalkotják, amely az idei Paris L'Été (párizsi fényei) fesztiválon fog debütálni. Bár a fesztivál július 11-től 31-ig tart, az északi fény csak július 30-án és 31-én jelenik meg a Notre-Dame felett. A különleges fényparádé éjszaka lesz látható, amely többnyire sok füstből és színes lézerekből áll majd, és mindezt a híres francia zeneszerző, Guillaume Desbois aláfestő zenéje kíséri. Az installáció az éghajlatváltozás hatásait hivatott kiemelni azáltal, hogy megmutatja, az aurora borealis milyen messze van valójában Párizstól.

A rendezvény teljesen ingyenes és nyilvános. A látványos bemutató mindkét nap 22.30-kor kezdődik és két órán át tart. További részletek a fesztivál honlapján találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek