Hétvégén megnyitja kapuit a fertődi Esterházy-kastély csodás rózsakertje

Május 22-étől, vasárnaptól ismét látogatható a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertje. A nyitás napján vezetett rózsakerti séta is indul 10 és 13 órakor – olvasható a kastély közösségi oldalán.

8000 rózsatő virul a Cziráki Margit rózsakertbenForrás: eszterhaza.hu

Idén is páratlan élményt ígér a nyolcezer rózsatő virágzása, amely ilyenkor a rózsakert fénypontja, és az eszterházai kastélykörnyezet kihagyhatatlan látványossága. A korabeli fényképek és leírások alapján néhány éve újjáépített rózsakertben napjainkban nemesített fajták pompáznak a kastély egyébként is meseszép környezetében.

A fertődi Eszterházy-kastélyForrás: Shuttertock / Készítette: andras_csontos

A rózsakerti séták során szakember ismerteti a kert történetét, valamint a legkülönlegesebb fajtákat, amelyek között fellelhető a Crimson Rambler rózsa is. Ezt a fajtát Cziráky Margit grófnő is megcsodálhatta az eredeti, általa 1908-ban létrehozott rózsakertben. Az Esterházy-kastély munkatársai minden nap 10 és 18 óra között várják az érdeklődőket.

Sárga rózsák a nemesített fajokból, az Esterházy-kastély parkjábólForrás: eszterhaza.hu

A vezetett rózsakerti sétákra az info@eszterhaza.hu e-mail címen lehet regisztrálni. További információkat pedig Eszterháza weboldalán, valamint a fertődi Esterházy-kastély közösségi oldalán találtok

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek