Virágtengerrel büszkélkedő miniarborétum várja a Mecsekbe látogatókat

A Facebook néha kincsesbánya tud lenni, főleg azoknak, akik új, még fel nem fedezett kirándulótippek után kutatnak a közösségi platform hírmorzsái között. Így akadtunk rá mi is arra a miniarborétumra, ami a Mecsekben, az Óbányai-völgyben várja az arra járókat. 

A Miniarborétum a völgyben nevet viselő terület egy privát kert, amit a tulajdonosai az évek során gyűjteményes kertté alakítottak. Az ismerősök, valamint az arra járó kertbarátok kérésére pedig végül úgy döntöttek, hogy a számos növénykülönlegességnek otthont adó helyet megnyitják az érdeklődők elött.

Forrás: (C)Miniarborétum a völgyben / Facebook.com

Így aki a Mecsekben, Óbánya környékén kirándul, és előzetesen leegyeztet egy időpontot, körbenézhet az árnyas, sásliliomokkal, hortenziákkal, árnyékliliomokkal, fenyőfélékkel, bazsarózsákkal, rhododendronokkal, hunyorokkal, páfrányokkal, vörös levelű juharfákkal, számtalan cserjével, díszfával, évelő és hagymás növényekkel beültetett, tóval hangulatossá varázsolt kertben.

A látogatók személyesen és a kert Facebook-oldalán keresztül is küldik a pozitív visszajelzéseket, ami a tulajdonosokat tovább ösztönzi arra, hogy folyamatosan dolgozzanak a növényparadicsom alakításán. A posztok szerint mindig van egy-két dolog, amin változtatnának, ami nincs még kész. Sok tervük van, amikkel nem csak gyönyörködtetni szeretnének, hanem a kertészkedéshez is meg szeretnék hozni a látogatók és olvasók kedvét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek