A természet ezer arca látható a Vajdahunyadvárban

A Varázslatos Magyarország 2021-es évadának legszebb képeiből megrendezett kiállítás már látogatható a Városliget patinás épületében, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Az idén csaknem 200 fotóból álló, az ország legkiemelkedőbb alkotóinak munkáit bemutató válogatás igazi vizuális csemege a természetfotók kedvelőinek.

A kiállítás egyik alkotása a VajdahunyadvárbanForrás: Kocsis Ferenc (Varázslatos Magyarország)

A tárlat különlegessége, hogy idén a megszokottól eltérően a VM nemcsak az ország tíz nemzeti parkjának természeti világát mutatja be tematikusan felépített kiállításán, hanem a speciális mobil installációkon helyet kapnak kiemelt alkotók és pályázati kategóriák is.

A látogatók ugyanis a kategóriák dobogósainak alkotásait is megcsodálhatják, valamint találkozhatnak a VM idén alapított – és első alkalommal átadott – díjának, A magyar természetfotó nagydíja első három helyezettjének portfóliájával is.

Így a nagydíjas, első helyezett Potyó Imre, második helyezett Szabó Irma és a harmadik helyezett Török János különlegesen szép alkotásaival.

A Varázslatos Magyarország fotópályázatának és természetvédelmi tevekénységeinek célja, hogy bemutassa hazánk természeti értékeit, nemzeti parkjaink gazdag élővilágát, s ezzel felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A díjátadó és a kiállításmegnyitó kisfilmjét is mutatjuk! 

A varázslatos fotók egészen június 17-ig láthatók – tudtuk meg a Varázslatos Magyarország sajtóközleményéből.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek