Horror maratont rendeznek Budapesten

A 12. Frankofón Filmnapok alkalmából a közönség a legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok díjnyertes filmjeit nézheti meg március 17-27. között a budapesti Uránia és Toldi moziban, az Art+ Cinemában és a Francia Intézetben. A filmnapok keretein belül horror filmmaratont és electro party-t is rendeznek – olvasható a rendezvény sajtóközleményében.

Minden rendben mentForrás: ©Carole BETHUEL_Mandarin_Production–Foz

A mozifanatikusok 23 kortárs frankofón alkotást nézhetnek meg eredeti nyelven, magyar felirattal. A legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok versenyprogramjából, valamint a César díj jelöltjei és nyertesei közül több is megtekinthető lesz. Az esemény nyitófilmje François Ozon legújabb alkotása, a Minden rendben ment című alkotás lesz. A főszerepekben André Dussollier-t és Sophie Marceau-t láthatjuk, apa és lánya szerepében.

Ezen kívül történelmi filmek, drámák, vígjátékok, családi film, thriller, krimi, zenés film és több dokumentumfilm közül lehet majd választani, valamint különleges kiegészítő programok is színesítik az eseménysorozatot. Március 18-án Horror Filmmaratont tartanak, másnap a Laurent Garnier: off the record című film vetítése után pedig electro party is lesz a Toldi moziban. 

A Horror Maraton keretein belül a rajongók olyan klasszikus filmeket láthatnak majd, mint az "Ördöngösök" vagy "A betoldakodó", de egy újabb francia horrorfilm a "Nyers" is mozivászonra kerül. 

A nyers című filmet is bemutatják a Frankofón filmnapokonForrás: 12. Frankofón Filmnapok
Nyers
Justine családjában mindenki állatorvos – és vegetáriánus. A tehetség már a 16 éves lányban is látszik, bele is vág a továbbtanulásba. Beavatásképpen Justine-nel nyers húst etetnek. És az újonnan szerzett tapasztalat nem marad következmények nélkül.

 A filmek mellett zenei koncertek, táncos előadások és művészeti kiállítások várják a látogatókat. 

(A borítókép csak illusztráció, forrása: AFP/Jens Buttner)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek