Ezen az ódon építményekkel teli csodás szigeten forgatnak filmet Napóleonról

A nagy sikerű filmrendező, Ridley Scott (a Szárnyas fejvadász, a Gladiátor, a Gucci-ház) Máltán forgat filmet Napóleonról – olvasható Máltai Idegenforgalmi Hivatal sajtóközleményében. Az új történelmi ihletésű eposz, ami jelenleg "Kitbag" néven fut, Bonaparte Napóleon életét mutatja be egy sajátos szemszögből. A filmet főként Máltán forgatják, de bizonyos részeit Franciaországban és az Egyesült Királyságban is.

Valletta, Málta fővárosának ódon építményei visszarepítenek a múltbaForrás: Máltai Idegenforgalmi Hivatal/visitlmalta.hu

Napóleont Joaquin Phoenix, míg feleségét Josephine-t Vanessa Kirby alakítja. Néhány hónapja még a neves lengyel operatőr, Dariusz Adam Wolski – akit többek között a Karib-tenger kalózai filmek zseniális operatőreként ismerhetünk, – a közösségi média felületein tette közzé, ahogy éppen máltai forgatási helyszínek felderítésén szorgoskodik, és úgy tűnik, sikerel is járt.

„Napóleon olyan ember, aki mindig is lenyűgözött" – nyilatkozta Scott – „a semmiből jött, hogy a világot irányítsa, és mindvégig romantikus háborút vívott hűtlen feleségével, Josephine-nel. Meghódította a világot, hogy ezzel elnyerje a szerelmét, de amikor ezt nem érhette el, azért hódított, hogy tönkre tegye a nőt és vele saját magát is."

A rendező úgy tervezi, hogy a film egy korzikai hógolyócsatával indul, ahol Napóleon gyerekként az iskolatársaival játszik. „Azt akarom, hogy a gyerek Napóleon követ tegyen az egyik hógolyóba, mert épp vesztésre áll a többi kadétiskolással szemben. Már akkor sem játszik tiszteségesen. A jelenet remekül illik az egyik helyszínhez, amit Máltán találtam, egy fantasztikus napóleoni udvarhoz" – mondta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek