Budapesti program lesz 2022 egyik legnagyobb durranása a brit magazin szerint

Egy koncert az újonnan nyílt Magyar Zene Házában - ez lesz a második legjobb program a világon 2022-ben a brit Time Out magazin szerint. Az újság megnyíló múzeumokat, kihagyhatatlan zenei, színházi és művészeti eseményeket gyűjtött össze olvasóinak, és 22 programot ajánl a világ minden pontjáról, amelyeket megítélése szerint kár lenne elszalasztani.

Magyar Zene HázaForrás: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Zene Házát ajánló újságíró kiemeli az épület merész perforált tetőzetét, amelynek mintegy 100 nyílása lehetővé teszi, hogy a természetes fény beszivárogjon az előadótérbe, a kiállítóterekbe és a könyvtárba. Említést tesz a japán sztárépítész, Fudzsimoto Szu által tervezett épület csigalépcsőiről és üveghomlokzatáról is, ami lehetővé teszi, hogy a ház megújuló energiára támaszkodjon.

Magyar Zene HázaForrás: MTI/Balogh Zoltán

A Time Out listáján az 1991-ben elhunyt francia énekes, Serge Gainsbourg lakásából kialakított múzeum áll az első helyen, a budapesti épületet pedig a francia divattervező, Coco Chanel melbourne-i kiállítása követi.

Január utolsó hétvégéjén lesznek az első koncertek

A Magyar Zene Háza 2022. január 22-én egy interaktív zenetörténeti kiállítással és zenei programokkal nyitja meg kapuit, és a tervek szerint otthont ad majd koncerteknek, táncházaknak és közösségi zenéléseknek, hangsúlyos tevékenység lesz benne az oktatás és a zenepedagógia, miközben interaktív állandó és időszaki kiállítások, hangdóm és kreatív hangtér is várja majd a látogatókat.


Rövidesen elkészül az állandó kiállítás, amely az európai, és benne kiemelten a magyar zenetörténet fordulópontjain vezeti végig a látogatókat. Az első koncertek január utolsó hétvégéjétől várják a közönséget, az internetes jegyelővétel év elejétől elérhető lesz a Magyar Zene Háza honlapján. Az épület a Szent Efrém Férfikar és a moszkvai Doros Ensemble koncertjével nyílik meg január utolsó hétvégéjén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek