Szemiramisz függőkertjét építették fel Kínában

Karácsony előtt pár nappal adták át Shanghaj egyik legkülönlegesebb épületét, a Szemiramisz függőkertjéhez hasonlított 1000 fa nevű épületkomplexumot, mely a belvárosi Suzhou-patak partján áll, írja a Designboom.

A Heatherwick Studio által tervezett különleges épület két, fával beültetett hegy formájú építményből áll, melyek tömegét 1000 oszlop alkotja. Az oszlopok hatalmas virágcserepekként funkcionálnak, kiszélesedő tetejükre fákat és növényeket ültettek, melyeket egy beépített, automatikus rendszer öntöz. Innen származik a babilóni függőkert hasonlata is, az építmény egyesek szerint úgy néz ki, mint ahogy néhányan a világ hét csodájának az egyikét elképzelik.

A most átadott létesítményben éttermek, múzeumok, galériák és különféle rendezvényhelyszínek kaptak helyet, de a már nyolc éve tartó építkezésnek még csak az első szakaszánál tartanak. Amint elkészül, az épületegyüttes 300 ezer négyzetméteres lesz. Hogy megőrizzék a városi történelmi örökségét, műemlékvédelem alatt álló gyárépületeket építettek be, köztük egy harangtornyot, amit most kilátóként hasznosítanak. A hivatalos megnyitót december 22-én tartották, aminek alkalmából megvilágították mind az ezer fát, melyek úgy ragyogtak, mint a csillagok az égen.

 Címlapkép forrása: Radio Cina Internazionale/Facebook

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek