Életnagyságú bronzszobrot kapott a hollywoodi legenda

Frank Sinatra szülővárosa, a New Jersey államban található Hoboken új szoborral tisztelgett a zenei ikon előtt. A hollywoodi legenda életnagyságú bronzszobrát Ravi Bhalla Hoboken polgármestere avatta fel vasárnap délután a Sinatra Park Amfiteátrumban, a művész születésének évfordulóján - olvasható az abc7ny.com oldalán. "Nagy megtiszteltetés, hogy én avathatom fel Frank Sinatra szobrát, amivel nem csak róla emlékezünk meg, hanem arról a hatásról is, amit a hobokeni lakosokra és az amerikai társadalomra gyakorolt" - nyilatkozta a polgármester.

A mű Carolyn D. Palmer szobrászművész alkotásaForrás: MTI/Charles Sykes/Invision/AP/Invision/Charles Sykes

A szobrot Carolyn Palmer szobrászművész készítette, aki Lucie Ballnak, Eleanor és Franklin Rooseveltnek, valamint több pápának is készített már szobrot. A monumentális figurát háromrészes öltönyben ábrázolja, amint egy pislákoló lámpaoszlopnak támaszkodva félrebillenti a kalapját. Akik közelebbről megnézik, láthatják, hogy a Sinatra szobor egy rózsaszín gyűrűt is visel, amit az énekes lánya, Tina Sinatra küldött el a szobrásznak, hogy építse bele a műbe. Az énekes lánya is részt vett a szoboravatáson, felidézte édesapja pályafutását, és mesélt a hobokeni gyermekkoráról is. 

Frank Sinatra zenei pályafutása az 1930-as években kezdődött, leghíresebb dalai között szerepelt a New York, New York, a Strangers In The Night, valamint a My Way. Lemezei több százmilliós példányszámban keltek el, valamint nyolc Grammy-díjat is kapott. Számos filmben is szerepelt, a Most és mindörökké című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar díjat is. 1998. május 14-én 82 éves korában hunyt el Los Angelesben - olvasható az MTI oldalán. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek