A hét torony, ami körbejárja a világot, még Dubait is

A Héttorony Fesztivál egyik fő tulajdonsága, hogy világjáróvá teszi a kultúrát. November 19-én este a szlovéniai Lendva, a göcseji Bak, Százhalombatta, Makó és Sárospatak után eljut Kolozsvárra és Dubajba is - olvasható a Hettoronyfesztival.hu oldalán, ahol a részletes porgram is megtalálható.

A 2020-as fesztivál egyik legjobban elcsípett pillanataForrás: ©Csernyus Bence / Héttorony Fesztivál / Facebook.com

A fesztivál világesemény, és nem csak azért, mert a világzene egyik kiemelkedő rendezvénysorozata, és a ma esti koncertekkel valóban messzire jut. Hanem a fellépők mindenki által elismert tehetsége és munkássága miatt is. 2021-ben a népzenéből származó világzene találkozott az ugyancsak a népi kultúrából ihletett merített építészettel, Makovecz Imre épületté formált látomásaival.

A koncertek többsége „Makovecz tereiben" hangzik fel, s ugyanott - a zene mellett - építészeti kiállítások és az építészetről szóló beszélgetések voltak és lesznek. November 19-én 18:30-kor, Kolozsvárott, a Törökvágási Református Templomban, a Makovecz Vándorkiállítás után Herczku Ági és a Banda koncertje lesz hallható.

Ugyan ezen a napon, 23 órakor Dubajban, a Világkiállítás Magyar Pavilonjában a Makoveczre való megemlékezés után, Lajkó Félix és Pál István Szalonna duója játszik. Aki nem olyan szerencsés, hogy a helyszínen kövesse a világ zenekritikusai által elismert és sokszorosan kitüntetett virtuózok koncertjét, az kukkantson be a fesztivál a Facebook-oldalára, ahol a koncerteket élőben közvetítik majd, és a korábbi előadások is elérhetők. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek