Közeleg a régió legnagyobb kortárs művészeti vására

Mintegy 30 ország 120 kiállítója vesz részt a 11. Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásáron a Bálna Budapest épületében október 7. és 10. között - írja az MTI.

Art Market BudapestForrás: Art Market Budapest/Facebook

Az Art Market Budapest Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására, amelyet 2011 óta rendeznek meg minden évben ősszel, Budapesten. A rendezvény korábban a Millenárison kapott helyet, idén az eddiginél valamivel nagyobb, 7000 négyzetméteres terület áll a program rendelkezésére. Több mint 500 művész több ezer munkáját láthatjuk számos kísérőprogrammal egybekötve.

Az Art Market Budapest színes választékában Ledényi Attila alapító-igazgató szerint Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája jelen lesz, és több új szereplő is bemutatkozik: jelentősnek ígérkezik például a latin-amerikai részvétel.

A vásár kiemelt figyelmet fordít a régió kortárs művészetére, tucatnyi standján lesznek láthatók cseh, lengyel és szlovák vendégkiállítók. 2014 óta rendezik meg a vásár fotóművészeti szekciójaként létrehozott Art Photo Budapestet, mely Közép- és Kelet-Európa egyetlen fotóművészeti vására. Ennek keretében lesz látható a New Visegrad Photography tárlat, amely a visegrádi országok kiemelkedő frissdiplomás fotográfusainak alkotásaiból válogat a Bálna földszinti kiállítótereiben. A visegrádi országok mellett számos más ország is képviseli magát, találkozhatunk többek között amerikai, kolumbiai és olasz galériákkal is, ahogy az a rendezvény honlapjáról kiderül.

Az Art Market Budapest kísérőrendezvényeke a Liszt Ünnep október 8. és 24-e között, amelyen klasszikus zenei koncerteken, irodalmi, képzőművészeti programokon és rendhagyó köztéri eseményeken várják az érdeklődőket  Budapest legjelentősebb intézményeinek színpadán, valamint számtalan különleges helyszínen az Esztergomi Bazilikától a Svábhegyi Csillagvizsgálón keresztül a Párizsi Nagyáruházig. Az Art Market Budapesthez kapcsolódik a Magyar Divat & Design Ügynökség október 4. és 10. között megrendezett 360 Design Budapest című, a hazai design kiemelkedő szereplőit felsorakoztató kiállítása a Bálna földszintjén, amelyhez beszélgetések, vezetett túrák és egyéb kísérőprogramok is kapcsolódnak majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek