A pentezugi vadlovak meseszép világáról nyílt fotókiállítás

A pentezugi a világ legnagyobb félvad körülmények között élő Przewalski-ló állománya, amely a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján jelenleg is a veszélyeztetett kategóriába tartozik. Még áprilisba adtunk hírt arról, hogy beindult az élet a Hortobágyi Nemzeti Park Pentezugi Vadlórezervátumában: a nagyközönség elől teljesen elzárt területen április 22-én már az ötödik kiscsikó született meg. Ezúttal gyönyörű fotókon láthatjuk viszont a különleges ménest a debreceni Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében, szeptember 21-ig.

A kiállítás fotói még egy hétig megtekinthetők DebrecenbenForrás: Vass Attila/haon.hu

"Ezek a képek egyenként is és összességükben is egy csodálatos világot tárnak a szemünk elé, és nekem is szívem csücskei a vadlovak. Köztük járva, őket szemlélve egy teljesen más világban érezheti magát az ember: a béke szigetén és a nyugalomnak legkiterjedtebb pontján – érzékeltette dr. Kovács Zita, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója a „Vadlovak – Egy különleges fotókiállítás a Hortobágy szívéből" című fotókiállítás szombat délutáni megnyitóünnepségén.

A fotográfiákat készítő és kiállító Korbely Attila és Ozogány Kata négy évszakon át követték a Pentezug lakóit, és megörökítették a Przewalski-lovak vad világának ritkán látott eseményeit, egyedi hangulatú pillanatait.

Képeiken keresztül testközelből láthatjuk a pusztát elborító kamillatengerbe születő vadló csikókat, a fiatal agglegények pajkos játékát, és a háremüket vadul védelmező csődörök vérre menő csatáit.

A fotókon keresztül bepillanthatunk a nagyközönség elől teljesen elzárt területen élő lovak életébeForrás: Vass Attila/haon.hu

A hajnali párás képeken szinte érezzük a dermesztő hideget, mikor az októberi levegő megtelik a darvak hangjával, és gyöngysorként rakódik ki az ökörnyálszálakra a jég – írja a haon.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek