Varázslatos felvételek kerültek az idei év legjobb drónfotói közé

A tengerbe tartó teknős, vulkánkitörés és látványos naplemente is szerepel a Drone Photo Awards 2021 díjazottjai között. Az egész verseny győztese Terje Kolaas norvég fotós képe lett, melyen az látható, amint rövid csőrű ludak ezrei repülnek át a havas norvég tájon tavasszal, útban a szvalbárdi költőhelyek felé. Valószínűleg az éghajlatváltozás miatt minden évben korábban érkeznek, így amikor odaérnek, még hó borítja a földeket. A ludak általában ugyanazokon az útvonalakon repülnek, így az ember lencsevégre kaphatja őket, ha a megfelelő helyen várakozik.

Terje Kolaas: Rövidcsőrű ludak találkozása a téllelForrás: facebook.com/sipacontest

Az Urban, vagyis Város kategórát Szergej Poletajev orosz fotós nyerte, akinek képén egy Moszkva melletti kolostor látható, amely mögött egy hatalmas erőmű füstölög. A Wildlife - Vadon kategóriában az ománi Qasim Al Farsi szerezte meg az első helyet egy közönséges levesteknősről készült felvételével, amelyen az állat tojásrakás után tér vissza a tengerbe. Az ausztrál Phil De Glanville azt a pillanatot örökítette meg, amikor Ollie Henry szörfös egy ijesztő hullámot lovagol meg, és ezzel megnyerte a Sport kategóriát.

Trung Pham Huy vietnami fotós a People - Emberek kategória élére került egy mangrove erdei halász képével.

Martin Sanchez amerikai fotós fényképe egy izlandi vulkán kitörését ábrázolja, mellyel megnyerte a Nature - Természet kategóriát.

Gheorghe Popa román fotográfus az Absztrakt kategóriában vitte el a pálmát egy Erdélyi-középhegységben található folyóról készült képével, amelyet a réz- és aranybányákból származó vegyi hulladék szennyezett be.

Az Esküvő kategóriában az olasz Matteo Original diadalmaskodott egy pisai naplementés felvétellel. A képek, melyek az esemény weboldalán láthatók, élőben is megtekinthetők lesznek október 23-tól december 5-ig Sienában - derül ki a cnn.com összefoglalójából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek