Strasbourgban is bemutatják Máté Bence fantasztikus tárlatát

Máté Bence temészetfotós 2019-ben Budapesten debütált, Szegeden is bemutatott szabadtéri fotókiállítását most Székesfehérváron láthatják az érdeklődők, amiről egy korábbi hírünkben mi is beszámoltunk. Október 5-étől következik az első külföldi helyszín, a franciaországi Strasbourg, ami hatalmas ugrás lehet a show-nak is beillő tárlat számára.

Bence egyik fotója, ami a Kiskunsági Nemzeti Parkban egy erdei itatónál készültForrás: WWW.BENCEMATE.COM/Bence Mate

"Tavaly hat városban mutattuk volna be a kiállítást, ezek az események a koronavírus-járvány miatt elmaradtak. A korábbi települések közül Székesfehérvár szerette volna a legjobban, hogy odamenjünk, ezért választottuk ki, sűrű programunkba illesztve, idei egyetlen magyar helyszínként – mesélte Máté Bence, a Pusztaszeren élő világhírű természetfotós a delmagyar.hu cikkében. Az installáció következő, első külföldi állomása szenzációbomba: október 5-étől Strasbourg lesz.

Október 5-től november 10-ég vendégeskedik a híres Place de la Cathédrale-on, vagyis a Katedrális téren a többek között a Kiskunsági Nemzeti Parkban készült, az ottani állat-, főként madárvilágot bemutató fotótárlat.

"A kiállítás nemcsak, sőt elsősorban nem a szakmának szól, a kollégák ismernek engem és a munkásságomat. De így a külhoni közönség, az utca embere is találkozhat velem, műveimen keresztül, szórakoztató formában szerezhetnek személyes élményeket, benyomásokat, emlékként pedig hazavihetik kinyomtatva a számukra legjobban tetsző képet, képeket" – fejtegette Máté Bence. "Számomra óriási megtiszteltetés a strasbourgi szereplés, és bízom benne, hogy ennek az érdekes, külföldi kalandnak lesz folytatása" – mondta el a reményeit a világhírű pusztaszeri természetfotós.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek