Drónnal filmeztek egy aligátort, amikor váratlan és ijesztő dolog történt

Vírusként terjed az a videó, amit Floridában vettek fel. Egy aligátor élelemnek nézhette a felette cikázó drónt, ezért elkapta, majd nagy nehezen elfogyasztotta, miközben erős füst szállt fel az állkapcsa közül. A videó vége felé jól látható, ahogy az aligátor küzd, hogy lenyelje a drónt. Azt nem lehet tudni pontosan, hogy ezek után mi történt a ragadozóval.  A felvételt készítő TikToker az egyik videó-bejegyzésében azt állította, hogy az állat jól van, és továbbra is éhesnek tűnt – írja az Independent.

Az eset komoly vitát váltott ki arról, hogy engedélyezhetik-e a drónokat a természetes élőhelyeken, mivel azok zavarják az állatokat. Ebben a konkrét esetben néhány néző azt állította, hogy az incidens az Everglades Nemzeti Parkban történt, ahol nem engedélyezett a drónok használata. A TikToker szerint azonban ezt a felvételt a parkon kívül forgatták.

A nézők visszajelzései nagyrészt kritikusak voltak.

Egyesek azt állították, hogy fel is jelentették a balesetet okozó videóst a helyi hatóságoknak, aki azzal védekezett, hogy az eset véletlenül történt. Az Egyesült Államok Nemzeti Park Szolgálata (NPS) szerint 2014 júniusa óta általános tilalom van érvényben a drónok használatára a nemzeti parkokban, amely 417 parkot, 23 nyomvonalat és 60 folyót ölel fel, amelyeket az NPS kezel.

Az Everglades Nemzeti Parkban csak úgy hemzsegnek a termetes aligátorokForrás: Yinan Chen, Pixabay

„Mivel komoly aggodalmak merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy a pilóta nélküli szerkezetek milyen negatív hatást gyakorolhatnak a látogatók, a személyzet és az élővilág biztonságára, néhány park kivételével korlátozták őket" – írják az NPS honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek