Ősszel is számos kulturális program várja a Balatonnál

Török Ádám és a MINI koncert, Malek Andi Soulistic koncert, Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka, Beck Zoltán szerzői estje, Marc Camoletti - Boldog Születésnapot! avagy Hatan pizsamában című vígjátéka, valamint Konkoly Gyula és Ötvös Zoltán kiállítása. Többek között ezekkel a programokkal fordul rá az őszre a Kultkikötő. 

Balatoni strand BadacsonybanForrás: Shutterstock / Készítette: pgaborphotos

Bár a 16. éve, öt állandó helyszínen (Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Badacsonyban) működő Kultkikötő véget ért, a programok ősszel is folytatódnak.

Az ősz legizgalmasabb pontja a szervezők szerint az Alsóörsi Amfiteátrum megnyitója lesz, írják a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményben. Szeptember 17-én este Malek Andi Soulistic koncert, 18-án este pedig Csányi Sándor, Hogyan értsük félre a nőket? című egyszemélyes vígjátéka lesz látható ezen a festői környezetben található színpadon, ahol a gyerekek sem maradnak programok nélkül: szombat délelőtt ingyenes családi játszóház és bábszínház várja a legkisebb nagyérdeműt.

Szintén az északi-parton, csak éppen Badacsonyban szeptember 11-én Török Ádám és a MINI ad idényzáró szuperkoncertet, de azért a színvonalas zenei programoknak teret adó friss Terasz színpada nem marad sokáig fellépő nélkül: egy héttel később, Beck Zoltán „Gyereknek bátor" című irodalmi estjét láthatja és hallhatja a közönség.

A déli parton érdemes lesz útba ejteni Balatonboglár emblematikus kápolnáit, ahol az Áramlatok kiállítás-sorozat keretében Konkoly Gyula és Ötvös Zoltán kiállítása lesz látható szeptember 10. és október 3. között. Konkoly Gyula Kilenc dumbi Korniss Dezsőnek című kiállítását a Kék kápolnában, Ötvös Zoltán: Ezidőtájt című tárlatát a Vörös kápolnában lehet megtekinteni. Szintén Balatonbogláron lesz Marc Camoletti - Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában című vígjátéka is.

Konkoly GyulaForrás: Kultkikötő

És ha már a Balaton környéki programoknál tartunk, szeptember 17-én rendezik meg a Balaton Ünnepét. Ez egy 2021 nyarán útjára indított kezdeményezés része, aminek keretében 11 kurátor állította össze azt a listát, amelyből kiderül, miért szeretik ennyire a Balatont, szerintük miért érdemes sok időt tölteni ott. Gianni Annoni, Gyurta Dániel, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Ördög Nóra, Sebestyén Balázs, Till Attila, Trokán Nóra és Vecsei H. Miklós, valamint az alapító Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert egy személyes válogatást állított össze: a 2021-es év 50 bestofját, amely lista évről-évre bővül majd. Az idei lista összes szereplőjéről rövidfilmeket is forgattak, amelyek az Indexen és a www.bestofbalaton.hu oldalon láthatók.

Szeptember 17-én, a Balaton ünnepén, a balatonvilágosi BalatonParton (a Club Aliga területén) hagyományteremtő szándékkal gyűlnek össze mindazok, akik szeretik a Balatont, köztük az idei listán szereplők, a kurátorok és természetesen a közönség. A színpadon olyan előadók szerepelnek, akiket inspirált a Balaton, akik kötődnek hozzá. A program alkalmából fellép a KFT, a Halott Pénz és a Kelemen Kabátban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek