Tündéri fotók készültek a salgóbányai kertben játszó rókakölyökről

A nool.hu olvasója, Filius Balázs kapta lencsevégre a kertjébe fényes nappal ellátogató játékos állatot. Mivel az erdő szélén, egy faházban lakik Salgóbányán, évente néhány alkalommal előfordul, hogy valamilyen erdei állat vendégeskedik a kertjében. A róka például rendszeres visszatérő a nógrád megyei erdőszéli telkeken. 

Forrás: Filius Balázs/nool.hu

Balázs éjszaka, zseblámpával világítva látott már őzet, szarvast, vaddisznót, rókát és borzot is. A kisebbek a kerítés dróthálója alatt közlekednek, a nagyobbak felette, és előfordult már, hogy a véletlenül nyitva maradt kertkapun látogattak be hozzá. Ezúttal egy rókát örökített meg.

Forrás: Filius Balázs/nool.hu

"Ez a fiatal róka valószínűleg még nem találkozott vadászokkal, néhány hete félelem nélkül jár-kel a faluszéli kertekben. Nem csupán ennivaló után kutat, játékos kedvében az ajtó előtt letett papucsokat, a kemencétől a tepsifogó kesztyűt, a kerti csap mellől a törölközőt a kert végébe, vagy a bokrok alá húzza, de van, hogy az értékes zsákmányok valamelyike a szomszédba is átkerül" – mesélte.

Forrás: Filius Balázs/nool.hu

Szerencséjére nem csak sötétben jár a róka, a napokban világosban is előkerült, így Balázsnak csupán annyi volt a dolga, hogy várja az exponálásra alkalmas pillanatokat – írja a nool.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek