Gellért-hegyi villa és tetőkerti napozó is megnyílik a hétvégén

A Budapest100 hétvégéjét szeptember 11-12-én szervezi meg a KÉK – Kortárs Építészeti Központ. A 11. évébe lépő, rendkívül sikeres fővárosi civil ünnep az újratervezéssel foglalkozik, és 1921 és 1930 valmaint 1945 és 1957 között épült, újraépült, átadott házakat mutat be az ott élők és dolgozók közösségével együtt. Önkéntes kutatóik listáján közel 400 épület szerepel, melyek közül körülbelül 40 megnyitására számíthatunk.

Villa a Gellért-hegyenForrás: facebook.com/budapest100

A Budapest100 a közösségek és a város fesztiválja, egy hétvége a mindennapos értékek jegyében, ami közelebb hozza egymáshoz a városlakókat, a szomszédokat, a generációkat - olvasható az esemény honlapján

Az enbudapestem.hu oldala válogatást is közölt, melyben néhány érdekes épület történetébe engednek bepillantást, mint a józsefvárosi, art deco stílusban épült Vasas székház, mely gyönyörű üvegablakokkal rendelkezik, falai pedig hihetetlen történeteket mesélnek, vagy egy gellérthegyi villa, melynél vadregényes kert és kiállítás is várja az érdeklődőket. Aki a 11. kerületi Zenta utcába látogat, az egy századelőn épült, imponzáns társasház múltjába és jelenébe pillanthat be, és élvezheti a napsütést a tömb tetejéről, melyet az itteniek csak Zenta beachnek neveznek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek