Négy napra könyvvárossá alakul Budapest szíve

Az Ünnepi Könyvhét a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe, amelyre minden évben júniusban került sor Budapesten, legalábbis így volt ez, amíg a pandémia közbe nem szólt. Bő két évet kellett várni arra, hogy ismét együtt hódolhassunk a könyvek és az olvasás szeretetének. 

Forrás: Ünnepi Könyvhét / Facebook.com

Idén szeptember 2-től 5-ig a Könyvhét birtokba veszi a Vörösmarty teret és azon túl a Duna-korzóra és a Vigadó térre is átnyúlnak majd a standjai. Ahogy a rendezvény oldalán is írták, a "belváros szíve néhány napra könyvvárossá változik, ahol százötvennél több könyvműhely kínálja a portékáját."

Ebben az évben 92 éves az Ünnepi Könyvhét. Ennek örömére bőségesen osztja majd az ajándékokat és programokat. Két színpadon, a Vigadó téren és a Vörösmarty téren is változatos könyvbemutatókkal, zenés gyerekműsorokkal várják a kiadók az olvasókat, pénteken este a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezésében fellép a gipsy swing hazai képviselője, a Canarro zenekar, szombaton este pedig a Könyvhét zenekara, Müller Péter és a Könyvhat gondoskodik a jó hangulatról.

Idén a gyerekek is nagyobb teret kapnak, önálló színpadot, vidám és hasznos történeteket, a kezdődő tanévhez motiváló élményt, segítséget a tavalyi szakadozó idők fonalának újragombolyításához - olvasható az oldalon. A könyvhéten több száz szerző, több mint ezer dedikálási időponttal várja majd az olvasókat. A dedikálások és a kiállítók listája folyamatosan töltődik egészen a Könyvhét kezdetéig, így érdemes visszalátogatni az esemény oldalára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek