A békéscsabai megújult Munkácsy-tárlat olyan, akár egy hatalmas és sötét műalkotás

Ingyenes tárlatvezetéseket szervez két augusztusi hétvégén a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum a közelmúltban megnyílt "utazás TÉRben és IDŐben" című állandó kiállításon.

Augusztus 21-én és 28-án kora délután várják az előzetesen regisztrált érdeklődőket, akik a belépőjegy megváltását követően két tárlatot is megtekinthetnek. Külön díjfizetés nélkül, tárlatvezetők segítségével nézhetik végig a Békéscsaba az évezredek idővonalán és a Munkácsy Mihály - Egy géniusz diadala című kiállítási egységeket - közölte az intézmény az MTI-vel.

Az Egy géniusz diadala című tárlat célja Munkácsy Mihály magával ragadó élettörténetének és pályájának bemutatása, illetve hogy feltárja festészetének műtörténeti, esztétikai, technikai, valamint műkereskedelmi vonatkozásait. A festő stílusához színeiben harmonizáló tárlat egy 19. századi történetet mesél el 21. századi nyelven 21. századi látogatóknak - olvasható a múzeum honlapján.

Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum / Facebook.com

Éppen ezért érdekes, hogy a közelmúltban egy olyan múzeumpedagógiai kiadvány is napvilágot látott, ami konkrétan a Munkácsy-tárlathoz kapcsolódik. A füzetecske egy okostelefonra hasonlít, tartalmában pedig számos olyan elem - például QR-kódok - vannak, melyeket egy igazi okostelefonnal megnyitva további ismeretanyagokat érhetünk el, vagy játékokat indíthatunk.

És lesz mire rákeresni a tárlaton, hiszen a festő személyét övező kultusznak köszönhetően mintegy tíz festményből és ugyanennyi grafikából álló kollekciót, valamint a folyamatosan gyarapodó, pillanatnyilag 579 tételt számláló relikviaanyagot nézhetünk át a helyszínen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek